ارسال صورتحساب الکترونیک به سامانه مودیان
ارسال صورتحسابهای الکترونیک به سامانه مودیان به دو روش ارسال مستقیم به سامانه و ارسال از طریق شرکت معتمد انجام میشود. اگر نرم افزار حسابداری فعلی شما این قابلیت را ندارد و نمیخواهید نرم افزار دیگری بخرید یا خدمات شرکتهای معتمد برای شما هزینه بالایی دارد، میتوانید از نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیک به سامانه ارقام سیستم استفاده کنید.
این نرم افزار به شما کمک میکند تا صورت حسابهای خود را در هر زمانی که میخواهید به سامانه مودیان ارسال کنید. پس از ارسال با گرفتن استعلام از سامانه وضعیت فاکتورها و فاکتورهای برگشت از فروش ثبت شده در سامانه را مشاهده کنید.
برخی ویژگی های کلیدی ارقام سیستم در نرم افزار سامانه مودیان
- * امکان ورود اطلاعات مستقیم در سامانه مودیان بدون نیاز به اتصال مستقیم به نرم افزار حسابداری
- * امکان اتصال به نرم افزار حسابداری ارقام سیستم و خواندن اطلاعات صورت حساب ها
- * امکان ثبت، اصلاح، ابطال و برگشت صورت حساب ها در سامانه مودیان
- * ثبت و نگهداری اطلاعات شناسه کالا و واحد اندازه گیری در اطلاعات پایه کالاها در سیستم انبارداری
- * امکان اتصال انواع صورت حساب های فروش جهت اخذ اطلاعات مورد نیاز سامانه
- * تولید خودکار شناسه منحصر به فرد مالیاتی برای هر صورت حساب
- * نگهداری اطلاعات شناسه یکتای حافظه مالیاتی
- * گزارش و فایل خروجی اکسل جهت ثبت اطلاعات کالا
- * گزارش و فایل خروجی اکسل جهت ثبت اطلاعات خریداران
- * گزارش و فایل خروجی اکسل جهت ثبت اطلاعات صورت حساب
- * ارسال اطلاعات از طریق وب سرویس جهت درج اطلاعات کالا در سامانه مودیان
- * ارسال اطلاعات از طریق وب سرویس جهت درج اطلاعات خریداران در سامانه مودیان
- * ارسال اطلاعات از طریق وب سرویس جهت درج اطلاعات صورت حساب در سامانه مودیان
- * استعلام وضعیت صورت حسابهای ارسالی
- * مشاهده خطاهای صورت حسابهای ارسال شده و رفع آنها
- * چاپ فاکتور به همراه اطلاعات مربوط به سامانه مودیان
مهلت قانونی برای استفاده عملیاتی از سامانه مودیان و ارسال صورتحساب الکترونیکی برای اصناف و شرکتها به شرح زیر است:
اشخاص حقوقی
از یک فروردین ماه ۱۴۰۲
اصناف گروه یک و دو
از یک تیرماه ۱۴۰۲
اصناف گروه سه
از یک مهر ماه ۱۴۰۲
سایر اصناف
از یک دیماه ۱۴۰۲
توضیحات تکمیلی مربوط به سامانه مودیان
براساس ماده یک قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، سامانه مودیان سامانه ای است تحت مدیریت سازمان که در آن به هر مودی، کارپوشه ویژه ای اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان منحصرا از طریق آن کارپوشه انجام می شود. مودیان می توانند با استفاده از هرگونه سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی، پایانه فروشگاهی، سامانه های ابری یا هر وسیله دیگری که حافظه مالیاتی به آن متصل شده باشد، به سامانه مودیان متصل شوند. مرجع نهائی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی، سامانه مودیان می باشد.
کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366/12/03 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند.
بر اساس ماده هفت همین قانون صورتحساب های الکترونیکی ثبت شده در سامانه مودیان به منزله ثبت آنها در سامانه فهرست معاملات موضوع ماده (۱۶۹) قانون مالیات های مستقیم است و فروشنده و خریدار تکلیف اضافی در این مورد نخواهند داشت.
همچنین براساس ماده پنج می دانیم که صورتحساب الکترونیکی، توسط فروشنده از طریق سامانه مودیان صادر می شود. در مورد مودیانی که مستقیما با مصرف کننده نهائی ارتباط دارند، عملیات ثبت فروش و صدور صورتحساب الکترونیکی، توسط پایانه فروشگاهی انجام می شود.
با ذکر نکات بالا و به دلیل اهمیت قانونی این موضوع و در پاسخ به نیاز کاربران، ارقام سیستم همگام با آخرین تغییرات در قوانین و مقررات جاری اقدام به طراحی گزارشات و فرآیندهای لازم در این خصوص نموده است.
نحوه کار کردن با سامانه مودیان
1- مودیان مالیاتی در سامانه الکترونیکی ثبت نام کنند.
2- پایانه فروشگاهی برای صدور صورتحساب و انجام اصلاحات مورد نیاز طبق ضوابط اعلام شده تهیه شود.
3- گواهی امضاء الکترونیکی از مراکز صدور گواهی الکترونیکی اخذ گردد.
4- جهت دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی به کارپوشه مراجعه کنید.
5- در پایانه فروشگاهی پیکربندی و ثبت مشخصات مطابق با استاندارهای اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی کشور انجام شود.
6- شناسه کالا به منظور صدور صورتحساب الکترونیکی از وزارت صمت دریافت شود.
7- فهرست شناسه کالا یا خدمات تخصیص داده شده به همراه نرخ مشمولیت مالیات بر ارزش افزوده از سامانه دریافت شناسه کالا/ خدمات دریافت شود.
8- از طریق پایانه فروشگاهی بر حسب ضوابط اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور، صورتحساب الکترونیکی صادر شود.
9- صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان ارسال شود.
کارپوشه مالیاتی چیست؟
همان طور که در بالا اشاره کردیم کارپوشه پلی ارتباطی میان مودیان و سازمان امور مالیاتی می باشد. مودیان در کارپوشه مختص به خود می توانند کلیه اطلاعات مالیاتی شامل اظهارنامه مالیاتی، عوارض ارزش افزوده، … را مشاهده کنند. به عبارت دیگر ابتدا باید کارپوشه مختص به خود را ایجاد و سپس از طریق آن صورت های مالی را ارسال کنید. تمامی فعالیت های مالی و مالیاتی در کارپوشه شما ذخیره و نگهداری خواهد شد و در نهایت مبلغ مالیات از طریق آن محاسبه می شود.
نحوه ورود به کارپوشه
ممکن است برخی از افراد با ورود به سامانه مودیان سردرگم شده و به کارپوشه دسترسی نداشته باشند. مراحل زیر جهت دسترسی و ورود به کارپوشه در سامانه می باشد:
- مراجعه به سایت iran.gov.ir
- درج نام کاربری و رمز عبور
پس از گذراندن دو مرحله بالا وارد پنل اختصاصی خود شده و با کلیک بر روی گزینه “کارپوشه” میتوان تمامی اطلاعات مالی و مالیاتی را مشاهده و دریافت کنید.
کاربرد اصلی کارپوشه چیست؟
- ارتباط با سازمان امور مالیاتی کشور
- مشاهده کلیه فعالیت های مالی و مالیاتی
- چک کردن کارپوشه در صورت اشتباه در محاسبه مالیات
- بررسی فرآیندهای مالیاتی
چه اطلاعاتی در کارپوشه مودیان مالیاتی ثبت میشود؟
- تمام فرآیندهای معاملاتی اشخاص شامل: فاکتورهای فروش، دفاتر فعالیت های مالی اساسی و… ثبت میشود و با توجه به فعالیت کارپوشه، سامانه نسبت به محاسبه مالیات مودی اقدام می کند.
نحوه ارائه صورتحساب فروش برای مودیان مالیاتی
در قسمت پیشین در مورد نرم افزار واسط سامانه مودیان سخن گفتیم؛ اکنون باید با نحوه ارائه صورتحساب فروش برای مودیان مالیاتی نیز آشنا شوید.
طبق ماده 15 قانون مالیاتهای مستقیم، افراد موظف هستند برای ارائه صورتحساب فروش، تمامی دفاتر اعم از صورت درآمد، هزینه ماهانه، خلاصه درآمد، درخواست کتبی اداره امور مالیاتی، هزینه سالانه و برگه رسیدگی در روز و محل تعیین شده را جمع آوری نموده و تحویل سازمان بدهند.
تمامی مدارک ارسال شده توسط اداره امور مالیاتی صورت جلسه میگردد. نحوه ارائه صورتحساب فروش برای مودیان مالیاتی، بسیار حساس و با اهمیت بوده و باید در زمان ارائه آن دقت و تمرکز بالا و کافی داشته باشید؛ تا مراحل را به خوبی انجام دهید.
صدور صورتحساب الکترونیکی مالیاتی
صدور صورتحساب مالیاتی به دو صورت الکترونیکی و برخط انجام میشود و اشخاص حقوقی برای صدور و ارسال صورتحساب مالیاتی، باید مراحلی را در نظر بگیرند که شامل موارد زیر است.
فرآیند ثبت معاملات و محاسبات مالیات در سامانه مودیان مالیاتی
پس از جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و تصویب ماده 5 از لایحه صندوق مکانیزه فروش و سامانه مودیان، فرآیندهایی برای ثبت معاملات و محاسبات مالیات در نظر گرفته شده است. باتوجه به نتایج این جلسه فرآیند ثبت معاملات و محاسبات مالیات در سامانه مودیان را اینگونه شرح دادهاند:
- صورت حساب الکترونیکی توسط فروشنده در سامانه صادر میگردد. اگر زمانی مودی با مصرف کننده نهایی در ارتباط باشد؛ مراحل صدور صورتحساب مالیاتی، توسط پایانه های فروشگاهی انجام میشود.
- زمانی که خریدار، مصرف کننده نهایی نباشد؛ صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده به صورت خودکار در کارپوشه وی منتقل میگردد.
- در پایان هر دوره، بدهیهای مالیاتی توسط سامانه محاسبه میشود.
- ماموران مالیاتی تنها در موارد ذکر شده در قانون میتوانند مشارکت داشته باشند؛ جز در این موارد، حق دخالت بر امور اشخاص مشمول را ندارند.
نحوه ویرایش فاکتورها در سامانه مودیان مالیاتی
ممکن است برای شما این اتفاق بیفتد که فاکتوری را به اشتباه ثبت کنید و قصد داشته باشید؛ فاکتور را اصلاح و ویرایش کنید. چگونه میشود پس از ثبت فاکتور آن را در سامانه ویرایش کرد؟ پس از ثبت فاکتور در سامانه مودیان، امکان اصلاح اطلاعات درج شده وجود ندارد.
برای ویرایش اشتباه فاکتور، باید صورتحساب اصلاحی ارسال کنید و یا اقدام به ابطال فاکتور نمایید. بنابراین برای راحتی کار خویش و دوباره کاری نشدن ثبتها دقت لازم را داشته باشید.
الزام صدور فاکتور فروش در سامانه مودیان
اگر برایتان سوال است که صدور فاکتور فروش در سامانه مودیان برای چه انجام میشود؟ یا وجود چه ضروریاتی موجب میگردد که اقدام به صدور فاکتور فروش در سامانه مودیان کنید؟ باید بدانید طی بخشنامه ای که ابلاغ شده است؛ سازمان امور مالیاتی کشور یادآور شده که مشاغل مختلف در بازههای زمانی متفاوت، اقدام به ثبت فاکتور در سامانه مودیان مالیاتی کنند. همچنین این سازمان اشاره نموده است، که این امر به منظور آسانی در محاسبه مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی انجام میگردد.
مهمترین نکات فاکتور فروش در سامانه مودیان
در بخشنامه جدید یادآوری شده است، که از فروردین و تیرماه سال 1402 اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل باید تمامی فاکتورهای فروش خود را در سامانه مودیان ثبت نمایند.
بنابراین برای ثبت فاکتور فروش در سامانه مودیان، باید نکاتی را در نظر بگیرید. اولین و مهمترین نکته ثبت فاکتور فروش در سامانه مودیان، این است که بعد از ثبت فاکتورها، دیگر امکان اصلاح و ویرایش آنها وجود ندارد. در ادامه مهم ترین نکات و پرسش های مربوط به سامانه مودیان مالیاتی را بررسی میکنیم.
ثبت فاکتور در سامانه مودیان به چه معنی است؟
طبق ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور برای جمع آوری مالیات، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل را مکلف کرده است، تا فاکتورهای معاملات خود را در سامانه به منظور تسهیل در محاسبات مالیات ثبت نمایند.
اشخاص برای ثبت فاکتور در سامانه مودیان مالیاتی میتوانند از قسمت ارسال معاملات فصلی اقدام نمایند و فاکتور در کارپوشه ذخیره میگردد.
نکتهای که باید در این قسمت یادآوری کنیم؛ آن است که در هنگاه ثبت فاکتور در سامانه مودیان، دقت لازم را داشته باشید و تمام اطلاعات فاکتور اعم از شماره فاکتور، کد اقتصادی، شناسه ملی، شماره ثبت، کدپیگیری، آدرس و شماره تماس خریدار و فروشنده را وارد کنید. زیرا پس از ثبت فاکتور در سامانه مودیان مالیاتی امکان اصلاح و ویرایش آن وجود ندارد.
سقف مبلغ صدور فاکتور فروش چقدر میباشد؟
میزان مبلغ صدور و ثبت فاکتور در سامانه مودیان مالیاتی چه میزان است؟ برای پاسخ به این سوال به بخشنامهای که سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ نموده است؛ اشاره میکنیم.
طبق تبصره 1 ماده 3 قانون برگزاری مناقصات مصوب امور اقتصادی و دارایی کشور، سقف مبلغ ارسال صورتحساب مالیاتی، برای معاملات کوچک یک میلیارد ریال، همچنین برای معاملات متوسط از یک میلیارد ریال تا ده میلیارد ریال و برای معاملات بزرگ مازاد بر ده میلیارد ریال میباشد.
نتیجه گیری
سازمان امور مالیاتی کشور برای سهولت و ایمنی پرداخت مالیات مردم، سامانه آنلاینی راهاندازی نمود؛ تا افراد بتوانند در کوتاهترین زمان مالیات سازمان خویش را پرداخت نمایند. سامانه مودیان، یک سامانه مالیاتی بوده که توسط سازمان مالیات و دولت راه اندازی شده است، که مشمولین بتوانند به صورت اینترنتی مالیاتها و بدهیهای مالیاتی را از افراد مشمول، جمع آوری و دریافت کنند.
اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل، برای صدور صورت حساب مالیاتی سازمان خویش میتوانند با ثبت نام در سامانه مودیان رایگان ارسال صورتحساب مالیاتی ارقام سیستم نمایند و استفاده از این سامانه، صورتحساب الکترونیکی مالیاتی خود را صادر کنند. درواقع از طریق سامانه ارسال صورتحساب های مالیاتی ارقام سیستم هم در هزینه های خود صرفه جویی میکنید و هم خودتان به صورت مستقیم بر ارسال صورتحساب ها نظارت خواهید کرد.
فروش و خدمات پس از فروش در سراسر ایران
خدمات پس از فروش آسان محاسبِ ارقام سیستم پس از فعالسازی نرمافزار به مدت یکسال رایگان است و پس از پایان دوره یکساله باید برای تمدید پشتیبانی اقدام فرمایید.
· نصب و راه اندازی اولیه
· آموزش استفاده اولیه
· دانلود و بروز رسانی نسخه جدید
· دانلود گزارش های تکمیلی
· درخواست طراحی گزارش
· پشتیبانی تلفنی از ساعت 9 الی 17
· تجربه خدمات پس از فروش در سراسر ایران
تغییر آغاز شده ، کافیست همگام شوید ...
فرم زیر را تکمیل کنید، در اولین فرصت طی روزهای کاری (شنبه تا چهارشنبه 8 تا 17 و پنجشنبه 8 تا 12)، کارشناسان آسان محاسب ( ارقام سیستم ) با شما تماس خواهند گرفت.